Tunaherrarna med i täten under hela 10mila!

Stora Tuna OK´s herrlöpare gjorde en storstilad insats vid 10mila i Finspång.
Med Anton Sjökvist på startsträckan så fick laget den starten man kanske inte ens kunde drömt om. Johan Israelsson följde upp på en lång tuff och gafflad andrasträcka. Markus Lang (-e Nacht som kanske blir hans nya namn) är stark och med detta perfekta lopp så debuterade han med bravur i Kavlesammanhang för Tuna. Joakim Svensk gör en storstilad sträcka och följer med världens bästa klubblag på en gafflad sträcka och växlar 3:a! Peter Löfås gör comeback i förstalaget och nu är vi helt plötsligt bara 20sek från ledarlaget! Rikard Claesson springer kavlens kortaste sträcka på bästa sträcktid. Endast Halden växlar några sekunder före.
Avslutningen närmar sig och nu kommer världslöparna fram, Jan Sedivy gör länge ett perfekt lopp i täten tillsammans med övriga favoritlag, men gör lite småmissar på slutet men gör ändå en mycket bra insats. Pelle Engstrand får göra sitt eget lopp och det var något som han skötte mycket bra, 8:e tid på en 9:e sträcka är charmant och tuna ligger 6:a ut på sista sträckan. Jan Mrazek får en tuff uppgift, 17km och med världens bästa och löpstarkaste orienterare Daniel Hubman framför sig. Efter några kilometer så får Jan klara sig själv resten av loppet. Det blir en del småkrokar men håller hyggligt fram till varvningen. Vi ville så gärna vara topp 10 men på slutet kommer dagens största Tuna-bom och vi tappar tid och några placeringar och slutar på 11:e plats.
En helt fantastisk natt med gul-svarta ögon, gav en 11:e plats med smak på ännu bättre placering. Målsättningen var topp 15 och den klarade vi galant.

Text av Rikard Claesson

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

av