Emma och Anna visar löpform!

Under tisdagkvällen var det dags för Testrunda för Tunas elitlöpare. Både Anna Mårsell och Emma Claesson slog Karolina A Höjsgaards rekordtid från december 2003 (18.09). Det nya rekordet som Emma har är 18.01 och Annas bästa tid 18.03. Anna slog sitt personliga rekord med hela 43sek! Emmas tidigare bästa tid var 18.11 från november 2005. Testrundan löps alltid med intervallstart med 30sek startmellanrum, att det bara skiljer 2sek på Tunas snabba ”mammor” visar att de är väldigt jämna rent fysiskt.

Till helgen är det dags för Elitseriepremiär i Blekinge. Det blir även det första barmarkspasset för både Emma och Anna då de inför denna säsong inte varit på något läger på kontinenten. Påskaftonens elitserietävling är masstart på långdistans där herrarna springer över 18km och damerna 12km. Två dagar senare, på annandagen är det Elitserietävling men istället med individuell start på medeldistans. Tunas nyförvärv till denna säsong gör alla sina första tävlingar i Gulsvart; Markus Lang, Pelle Engstrand och Martina Karlsson. Förra veckan kom även Pavlo Ushkvarok tillbaka till Sverige och han gjorde förra året flera topp 10 resultat på Elitserien. Silva Junior Cup startar också denna helg, med bland andra Tove Alexandersson, Anton Sjökvist och bröderna Svensk på startlinjen.

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

av