Veckans kändis: Cajsa Grape

Vår undersökande reporter Rikard har denna vecka pratat med Cajsa Grape om hur läget ser ut inför den kommande säsongen..

Hur står det till med dig, är du laddad inför vinterns skidO-tävlingar? Har förberedelserna gått bra inför skidO-säsongen?
– Just nu är det lite förkylt men det är på bättringsvägen. Annars är det bara bra med mig! SkidO-säsongen har kommit igång nu och jag tycker att det är både skönt och kul att den har börjat nu. På träningarna har man kännt det där lilla extra suget att få komma igång på riktigt med tävlandet. Förberedelserna har varit bra med bra övningar på både snö och barmark.

Om vi tar ett steg tillbaka, hur tycker DU att ol-säsongen 2008 gick? Vilka tävlingar/resultat är du mest nöjd med?
– Ol-säsongen som gick var ingen hit för min del och det var en säsong som jag bara försökte ta mig igenom efter alla omställningar både fysiskt och psykiskt. Men de tävlingar jag är mest nöjda med är nog sträckan jag gjorde på 25-manna, laget gjorde en superbra insats och jag själv är nöjd men min prestation på min sträcka. En annan tävling jag är nöjd med är medel SM. Jag fick där ett bra flyt och löpningen stämde också ganska bra. Om det berodde på att jag hade älgflugor på hjärnan, efter en attack några dagar innan och bara ville till målet så fort som möjligt eller om det helt enkelt bara funkade just då kan man undra… Men jag är nöjd med min insats men tyvärr räckte det inte till att gå vidare. Sprint SM är jag också nöjd med då jag lyckades ta mig vidare från kvalet.

Själv gick jag (Rikard) på orienteringsgymnasiet i Åmål, det var en stor omställning att klara sig själv med mat, tvätt osv. Hur tycker du att den biten varit för dig i Mora?
Den tycker jag har gått bra. Det tar en del tid och man börjar inse att mamma och pappa har gjort ett väldigt bra jobb innan:) Men jag och min rumskompis Karin Carlsson fixar det bra tillsammans.

Jag tycker att du sprang bra i slutet av säsongen 2008, hur skall du göra för att fortsätta på den fina trenden 2009?
– Jag tror att jag får fortsätta att jobba med mig själv. Träningsmässig fysiskt skulle kunna vara att underhålla löpningen mer under vintern. Min teknik skulle också vara bra att förbättra och det när jag är motiverad för det. Sen som sagt att försöka att hitta tillbaka lite till mig själv och hitta det där flytet som jag en gång haft och som just nu är på vift någonstans.

SkidO eller OL, satsar du speciellt på den ena grenen eller tycker du att det går bra att kombinera så du inte försakar den andra?
– Jag personligen satsar inte på någon speciell utan jag tycker bara att det är bra att man kan hålla på med båda grenarna. Jag känner att min motivering blir mycket bättre då jag får variera mig lite. Jag tror även att det är bra för kroppen att under vintern få träna lite andra muskler och inte enbart löpning som kan medföra en del skador och besvär om man inte vilar lite från det, samtidigt som man underhåller kartkontakten på ett bra sätt med skidorientering.

Tack och lycka till 2009 säger vi…
Vem som hamnar under Rikards lupp nästa vecka.. Det återstår att se..

Tidigare intervjuer
Erik Blomgren
Jan Šedivý

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

av