Intervju med Erik Blomgren

Vår intervjuare Rikard Claesson har intervjuat coming Erik Blomgren inför skidO-säsongen.

? Hur står det till med dig, är du laddad inför vinterns skidO-tävlingar? Har förberedelserna gått bra inför skidO-säsongen?

– Nu är det bara bra! Har haft lite sjukdomar som stört träningen en del under hösten men nu rullar allt på som det ska! Laddar med längdtävlingar i Älvdalen inför nästa helgs skidO-premiär i Harsa.

? Om vi tar ett steg tillbaka, hur tycker DU att ol-säsongen 2008 gick? Vilka tävlingar/resultat är du mest nöjd med?

-Hela säsongen har blivit påverkad av sjukdomar. Jag missade både Lång-SM, 10-mila och Jukola pga sjukdomar/skador. Men jag fick ändå med mig 16:e platser från såväl Natt-SM och Medel-SM trots att förberedelserna inte var perfekta. Från säsongen kommer jag också att ta med mig segrarna från U10-mila och Medel-DM!

? Jag har fått för mig att du haft en del problem med skador och sjukdomar. Hur skall du göra för att komma till rätta med det?

– Ja det stämmer. Jag tror att skadorna berodde på för få löppass under vintern och att jag kanske inte strechade så mycket..:P Sjukdomarna var nog mest otur, men i fortsättningen ska jag tänka på att sova mycket och äta bra så kommer det nog att ordna sig!

? SkidO eller OL, satsar du speciellt på den ena grenen eller tycker du att det går bra att kombinera så du inte försakar den andra?

– Än så länge tycker jag att det fungerar riktigt bra att kombinera. Det kommer jag fortsätta att göra så länge båda är kul:)

? Om vi pratar OL, vilken disciplin tycker du är särskilt rolig/viktig för dig, sprint/lång/medel/natt/stafett?

– I år har det gått bäst på medel, så det har nog också varit roligast! Men jag gillar även lång som jag satsar på att bli bättre på till nästa säsong. Och så klart stafetterna! Dom är ju det roligast man gör med Tuna!

? 10MILA 2009, vad tror du om att ta dig in i förstalaget? Vad krävs för att du skall göra det?

– Självklart skulle det vara otroligt kul att ta en plats i ett förstalag så det satsar jag så klart på! Jag tror att löpningen är det som jag behöver förbättra mest för att lyckas med det. Jag vet att jag kan orientera bara jag koncentrerar mig:)

? Hur ser en vanlig vintervecka ut för dig på skidgymnasiet, är det mest skolkande och träning eller går det bra att kombinera fest/träning/skola?

– En vanlig skidgymvecka består av många olika saker! Det är allt från träning och skola till igenskottade dörrar och Worms-turneringar! På festfronten är det oftast ganska lungt under höst/vinter till skillnad från ett OLGY :p Det blir istället lite mer drag framåt våren, men ibland får man hålla igen lite pga OL-säsongen:)

! Slutligen tack för intervjun lycka till med träningen i vinter!

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

av