Landslagsmannen Jan Mrázek hälsas välkommen

Den tjeckiske landslagslöparen Jan Mrázek har bestämt sig för att tävla för Stora Tuna och vi hälsar honom välkommen i klubben.

27-åringen Jan, som bland annat deltog i sommarens VM-tävlingar i Tjeckien säger att han byter till Stora Tuna från Friskus-Varberg på grund av att flera av hans tjeckiska landslagskamrater berättat om vilka bra tävlingsförhållanden som finns i Borlänge plus att Stora Tuna har ett mycket bra och utvecklingsbart kavlelag.

I dag bor Jan Mrázek i Prag där han arbetar med GIS-kartor. Hans träningskompisar är bland annat Jan Sedivy , som redan springer för Tuna och Södertälje Nykvarns tjeckiske landslagsman Peter Losman.

– Vi i Stora Tuna är naturligtvis mycket glada över att ha fått denna fina förstärkning. Det mesta talar för att Jan kommer få viktiga och tunga sträckor på stora stafetter som 10mila och Jukola, säger Rikard Claesson, som är en av de mer tongivande löparna i Stora Tunas orienteringsstall. Jan satsar på sprint och långdistan, målet är att springa sitt andra VM i Ungern 2009 och förbättra sina resultat från årets VM där han placerade sig som 18:e på sprint och 24:a på lång. Jan gillar långa distanser och det är något som Stora Tuna kommer att ha nytta av på kommande års tuffa stafetter. Det är inte omöjligt att han får nöjet att springa långa natten på 10mila i Skåne 2009.

Meriter: 2001 JVM Guld Stafett, JVM 14:e långdistans.
2008 EM 31:e lång, VM 18:e sprint, VM 24:e lång.

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

av