Seger i Smålandskavlen!

Stora Tuna OK:s damlag bjöd på en mäktig uppvisning vid Smålandskavlen i orientering, årets sista stora internationella stafett då de utklassade konkurrenterna och segrade med nästan en kvart före finska Tampereen Pyrintö.

Tävlingen avgjordes först med en nattsträcka under lördagsnatten där Lena Gillgren sprang stabilt och pålitligt. På söndagsmorgon visade sedan Tove Alexandersson hur stafett ska löpas och fullkomligt forcerade fram i terrängen. På Isabergs ”alpina” sluttningar, utanför Hestra i Småland, gav hon Anna Mårsell ett stort försprång till konkurrenterna. Både Anna och Emma Engstrand, som sprang sista sträckan utökade försprånget ännu mer och i mål var Tunas damer hela 15 minuter före Tammerforslaget, som hade mer än 2 km kvar att springa då Tuna-tjejerna jublande sprang i mål. En utklassningsseger som liknar vad Tunadamerna gjorde under 80-talet.

Tävlingen var även final på årets Sverigeliga en serie som korar Sveriges bästa stafettlag på herr- och dam-sidan. Damerna var i ledning redan inför finalen, och med segern i helgen så visade damerna verkligen att de varit Sveriges bästa damstafett-lag under året. Grattis!

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

av