Lena Eliasson missar EM

Vårens dominant inom svensk damorientering missar EM. Lena Eliasson drabbades på torsdagen av svår huvudvärk. Röntgenundersökningen visade att orsaken var en liten blödning mellan mellersta och inre hjärnhinnan. Efter kompletterande utredningar på Akademiska sjukhuset i Uppsala är nu Lena åter på väg till Falu Lasarett.

Enligt läkarna har blödningen som drabbade Lena inget med hennes träning eller orienteringssporten att göra. Det kan hända vem som helst, men är som tur var mycket sällsynt. Lena har klarat sig bra och utredningen pekar på att hon i framtiden inte kommer löpa högre risker än andra för liknande händelser.

– Jag mår efter omständigheterna bra. Just nu är det svårt att säga hur resten av säsongen kommer att se ut. Om det blir veckor eller månaders vila är oviktigt, det får ta den tid det tar, säger Lena.

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

av