Ny lyckad Tunadag i VM

I förmiddagens långdistanskval i Linå Vesterskov utanför Silkeborg deltog hela sex löpare representerande Borlängeklubbar. Samtliga lyckades också kvala in till finalen!

Våra damer Emma Engstrand och Anna Mårsell gjorde stabila lopp som med god marginal räckte till att gå vidare. Anna var bland de första i mål och tog en stor ledning med en tid som sedan räckte till en slutlig femteplats i A-heatet. Emma startade trea från slutet i det tuffa B-heatet och sprang in på en tredje plats endast 29 sekunder efter Simone Nigglis segrartid.

För andra dagen i rad gjorde också Kiril Nikolov ett inspirerat lopp och kvalade in till finalen på en sjätteplats efter att ha kommit imål samtidigt med två minuter tidigare startande Andrey Khramov, den regerande världsmästaren från Japan-VM.

Grannklubben Domnarvet fick också tre löpare vidare till onsdagens långfinal: Karolina Höjsgaard, Eva Jurenikova och Dana Brozkova.

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

av