Stabil breddinsats på 25-manna

Årets 25manna som genomfördes vid Skavlöten i Täby innebar en stabil breddinsats av alla tre Tunalagen. Slutplaceringarna blev 12, 40 och 152 bland 337 startande lag.

Att vi dessutom har en stark elit visas av att vi under stora delar av kavlen parkerade på en 3-4:e plats – c:a minuten efter täten. En försmädlig bom på sista parallellsträckan gjorde dock att vi tappade kontakten – och därmed möjligheten att vara med bl.a. 2:an Leksand – Grattis förresten – och fajtas om platserna 2-5, efter segrande Kalevan Rasti som för dagen var omutliga.

Att vi med vår 40:e-placering var bästa andralag var något arrangörerna missade under lördagens prisutdelning, men priset delades istället ut efter söndagens kortdistans! Långa stunder var vi också bästa 3:e-lag (som bäst runt 120:e plats), men fick på slutet ge oss för övermäktigt motstånd.

Eventuella diskussioner om ungdomarnas vara eller inte vara i 25mannalagen punkterades effektivt då vi fick in sex av våra tolv löpare bland de 27 bästa sträcktiderna (av drygt 1300!) på sträcka 4. Bäst var där andralagets (!) Gustav Eriksson, som drämde till med en sträckseger, med Anton Sjökvist som trea.

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

av