Tre topp-10 platser vid klassiska SM

I helgen avgjordes Svenska Mästerskapen över klassisk distans på Fälleberget strax söder om Härnösand. Kuperad och riktigt detaljrik Ångermanlänsk skog var vad som väntade vilket tunalöparna visade sig både behärska och ha stora problem med.

Några som inte hade problem av Emma Engstrand och Nils Olsson som tog två mycket fina topp-placeringar i de två seniorklasserna. Emma, som länge var i ledning missade förargligt en kontroll alldelens på slutet och fick se sig precis slagen av Gunilla Svärd. I herrseniorklassen brillierade Nils Olsson. Efter ett mycket bra lopp sprang Nisse in som ny tvåa bara slagen med några futtiga minuter av VM-löparen Mattias Karlsson. Nisses lopp visade sig tillslut räcka till en mycket fin sjätte plats, bästa placeringen någonsin för Nisse på klassisk distans, slagen med bara 4 minuter av Jimmy Birklin.

Susanna Mårtensson visade att hon alltid är att räkna med när det är tufft och svårt. Mycket trött lyckades hon ändå hålla ihop orienteringen och springa in till en åttondeplacering och ett nytt SM-löv till samlingen.

Totalt efter att hälften av SM-distanserna har avverkats har nu Tunalöparna sprunigt ihop 5 stycken topp-10 placeringar.

Veteran-RM

Ett par mil söder om Härnösand, nämligen i Sundsvall avgjordes också SM för de äldre i helgen. Där blev det dubbelseger för Annelie Östberg som vann D35klassen på både kort och klassisk distans.

..: SM
..: Veteran RM

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

av