Estniska ungdomar besöker Stora Tuna

På torsdagen inleddes ungdomsutbytet mellan OK Vöru från Estland och Stora Tuna IK. Åtta ungdomar från OK Vöru deltog tillsammans med ungdomar från Stora Tuna i en gemensam aktivitetsdag. På programmet stod då sightseeing i Falun och Borlänge – där man besökte bl.a hoppbackarna på Lugnets skidstadion, Torsångs café och Kupolen.

På kvällen deltog alla i klubbträningen vid Dammyran, där man sprang ett antal korta slingor med gemensam start. Efter träningen bjöds det på pizza i klubbstugan.

På fredagsförmiddagen kommer ungdomarna att åka vidare för deltagande i SOFT:s riksläger för ungdom i Idre.

Nästa sommar kommer Stora Tunas ungdomar att åka till Estland för att orientera och träffa de estniska ungdomarna på deras hemmaplan. Utbytet har kunnat bli verklighet tack vare ett bidrag från Gustav V:s 90-årsfond, vilken stöttar långsiktiga internationella idrottsutbyten för ungdomar.

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

av