Många stolpskott på 10MILA

10MILA i Kungsör, ett perfekt arrangemang, minde perfekt för Tunas lag.
Bra ungdomsinsatser
Tiomiladygnet började dock ganska bra genom att Tunatvåan i Ungdomskavlen sprang bra och hamnade på en slutgiltig 43e plats. I Det laget sprang Andreas Nordfors, Johan Karlsson, Elin Franzon och Jonas Lundgren.

Tungt för damerna
Det blev en tung dag för damerna då båda lagen blev efter redan på den mycket snabblöpta förstasträckan. Därefter blev det kämpigt att försöka ta igen tid långt bakifrån då täten fortsatte att springa mycket fort. En slutgiltig placering 44 är väl ett par tiotal sämre än vad damerna hoppats på.

Få glädjeämnen i herrkavlen
På lördagskvällen var det bara herrlaget kvar som hade chansen att rädda Tunas heder i 10MILA. De möjligheterna grusades dock ganska snabbt med en halvjobbig inledning på kavlen där Micke Östlund på förstasträckan slog i ett knä och tappade tid på detta, Jonas Olsson var sedan på väg att ta ikapp lite av den tappade tiden på andrasträckan men missade alldelens på slutet.
De få glädjeämnena i herrkavlen får man väl säga vara att Sven Lundbäck hade sjätte bästa sträcktid på långa natten och avancerad ett antal placeringar där. Erik Sundberg sprang mycket bra på fjärdesträckan och Affe verkar på allvar vara tillbaka nu med ett bra lopp på näst sista och ett muntligt löfte om att börja springa klassiska tävlingar igen.

Skall man se något positivt med denna ur tunasynvinkel usla 10MILA helg är det väl att alla blir mer taggade för revanch på Jukola i Juni.. Då j*****

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

av