Super-Emma klarade det!

Det är lång-sm i Töllsjö, strax norr om Bollebygd mitt i mörka Västergötland. Alla säger innan tävlingen att om Emma går rätt då vinner hon trots att alla i Sveriges yppersta elit finns på plats.

Det börjar kanonbra med en 40 sekunder stor ledning efter lördagens prolog, Emma konstaterar lite försynt i speakerintervjun att ”Visst, Göteborg är lite mer hemmaterräng nu än förut, men inte alls hemmaterräng…”
Emma nöjde sig dock inte med att vinna, i söndagens jaktstart formligen förnedrade hon sina mottävlande landslagslöpare genom att vinna med 8! minuter. Det är säkerhetsmarginal det, då kostade sig Emma ändå på två missar under vägen, båda två på TC vid varvnings respektive sista kontrollen.

Även Henrik Löfås sprang bra i herrjuniorklassen och slutade 7a, drygt 7 minuter efter segrande Martin Johansson, Dalaporten.

Ett Stort Grattis till Emma och Henrik!

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

av