SM lång gav 3 medaljer!

Det  bjöds på rejält utmanande orientering både tekniskt och fysiskt när SM-långdistansen avgjordes i Hok några mil söder om Jönköping. Och det var en dag där favoriterna höll på seniorsidan. För klubben så blev det tre medaljer där Tove vann guld, Viktor och Emil tog varsitt brons.

Tove vann glädjande SM Guld på långdistans!

Damernas bana mätte 12,9 km och Toves segrartid blev 101 minuter och marginalen var närmare 7 minuter till tvåan Karolin Ohlsson. Tove gjorde ett tillsynes perfekt lopp (förutom på slutet) och ledde från start till mål. Segermarginalen kunde blivit ännu större om Tove, som kommit ikapp Karolin med 9 minuter, inte hade bommat på 14:e och 15:e kontrollen. Kartan ses här:

SM lång D21 banan

Ett stort GRATTIS till Tove som ännu en gång visar att hon är i det närmast oslagbar på långdistansen.

I H21 så gjorde Emil Svensk en stark insats och tog bronset efter de båda Ravinenlöparna Gustav Bergman och Ruslan Glebov. Emil startade inte speciellt bra men jobbade sig upp i resultatet under loppet även om det blev några mindre bra genomförda sträckor. Under de sista 15 min så var Emil klart snabbast. Olle Kalered har satsat hårt på just detta lopp under året och det måste kännas bra för honom att då lyckas göra ett bra lopp samt att få ett kvitto på det hårda träningsarbetet som han lagt ner gav resultat. Olle blev fin 9:a 10min bakom suveräna Bergman och 3:45 min efter Emil.

Gul – Anton Sjökvist, Röd – Olle Kalered, Grön – Emil Svensk. För Antons del så blev det tyvärr en felstämpling på 4:e kontrollen. Hans tid hade räckt till ca 14:e plats.

I H20 så kom Henrik Johannesson på en fin 5:e plats och Jesper Svensk kom på 13:e. Segern gick till Simon Imark från Tullinge SK. För Jespers del så var det främst misstag under den första långsträckan som gjorde att chanserna till att vara med i den översta toppen försvann.

I H18 så tog Viktor Svensk brons, segrare blev Simon Harden som tävlar för Friluftsklubben Boken (Perstorp). På en stark andraplats kom Snättringe SK´s Jesper Lidmar. För Viktors del så skadade han ögat precis före 2:an, detta medförde att det blev en grov bom där på ca 2 minuter. Rispan i ögat störde sedan kartläsningen loppet igenom men han lyckades ändå göra ett bra lopp därifrån och in till mål. Starkt! Men under slutdelen så fick han ytterligare en skada, en djup reva i ryggen som gjorde att Mattias Mårts fick köra honom till lasarettet för att sy hela 12 stygn!

I D18 så kom Tilda Östberg 8:a, hon inledde mycket bra och var med i täten. Sedan på långsträckan till 4:an så fick hon problem i den täta och svårorienterade terrängen.

Svåra långsträckor på SM lång i alla klasser! Här är det D18 och Tildas gröna gps spår som ses.

Även Magda Olsson kämpade sig runt D21 banan på ett klart godkänt vis. Magda fick ett rejält pass 2.06 h. Det är nära SM ultralång löpartid.

Alla tunaresultat ses här.

Ledare under helgen var Catarina Öberg, Uffe Eriksson & Mattias Mårts. Alla löpare bodde tillsammans på Tallnäs Stiftsgård. Allt fungerade väl enligt Viktor.

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

,

av