VM Stafett 2018

Idag avgjordes VM stafetterna för både herrar och damer i Lettland. Efter en otroligt spännande damtävling, där det stod mellan Sverige och Schweiz så kunde Judith Wyder passera mållinjen strax före Tove Alexandersson. Det var en stenhård fight där tröttheten framkallade små misstag som föll avgörandet, denna gång till Schweiz glädje. Men Tove gjorde en jättebra insats och det var just Judith, Tove och Natalia Gemperle som var de klart snabbaste på stafetten. Detta var en skön revansch för Tove som hade en riktigt tung dag på medeldistansen. Ett stort grattis Tove till silvret & till din tredje medalj i detta mästerskap!
Läs mera på svenska orienteringsförbundets hemsida.

Judith & Tove. Bild: Svenska Orienteringsförbundet

Klubben hade fler löpare med i olika lag, Julia Jakob (tidigare Gross) sprang den andra sträckan i Schweiz lag. Julia blev således Världsmästare, ett stort grattis Julia!
Resultat damer

Damernas karta med de olika gafflingarna:

Damernas stafettkarta med gafflingar

I Bulgariens herrlag så inledde Ivan Sirakov toppenbra genom att endast vara 1.10 min efter ledande lag. På den andra sträckan sprang Ivaylo Kamenarov, även han har sprungit många gånger för oss på de stora stafetterna. Ivaylo gjorde vad han kunde i den tufft kuperade terrängen. Resultat herrarnas stafett.

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

, ,

av