Junior VM guld till Jesper!

Det blev idag en enastående framgång på Junior-VM när medeldistansen avgjordes. Jesper Svensk vann GULD och Henrik Johannesson tog brons!

Jespers gps spår
Helsvensk pall med Simon Imark som 2:a, Jesper som vinnare och Henrik Johannesson som bronsmedaljör.

Svenska orienteringsförbundet har skrivit följande om denna dag: På den sista individuella JVM-tävlingen kompenserade Sveriges juniorlandslag för de medaljlösa långdistans- och sprintloppen. På killsidan fyllde blågult prispallen helt på egen hand. Guld till Jesper Svensk, silver till Simon Imark och brons till Henrik Johannesson. För Jesper Svensk, vars tidigare bästa JVM-placering var femteplatsen på sprinten tidigare i veckan, kom segern överraskande.

– Just nu kan jag inte ens komma på när jag senast vann en tävling. Det är helt sjukt att jag lyckas vinna JVM på sista försöket, säger Jesper Svensk.

Hur ska du fira det här?

– Vet inte, men helt underbart att vinna tillsammans med Simon och ”Henke”.

Noterbart är att alla medaljörerna är födda 1998 och således blir för gamla för att få delta i mästerskapet nästa år.

Henrik Johannesson grät av lycka när det stod klart att han vunnit ett brons.

– Inatt drömde jag faktiskt på något konstigt vis att det här var dagen det skulle gå. Sjukt häftigt att jag gjorde det så bra och kunde ta en medalj, säger Henrik.

Du skrek ”Ja!” när du gick över mållinjen trots att loppet fortfarande var i full gång. Du måste ha känt dig väldigt trygg med att det hade gått bra?

– Ja, när jag kom till sista kontrollen var det nästan tårar redan där. Man har krigat där ute, fastnat i buskar och fan och hans moster… men jag tog kontrollerna så det var bara ren glädje när jag kom i mål.

På tjejsidan lyckades Sanna Fasth ta en silvermedalj. Hon var med och förde Sverige till stafettguld i Tammerfors förra året men fick nu stå ensam i rampljuset.

– JVM hade gått helt åt skogen fram till idag, så det känns så himla bra att äntligen få till det.

Guldet på tjejsidan gick till hemmaorienteraren Csilla Gárdonyi.

Imorgon avslutas JVM med stafetter.

Vi i Stora Tuna gratulerar Jesper & Henrik för detta fantastiska resultat!

Viktor kom idag godkänd 25:a och det var ett steg framåt jämfört med hans tidigare lopp här i Ungern.

 

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

av