SM Sprint Jönköping

Idag avgjorde Sprint SM i Jönköping. Det avgjordes med kval på förmiddagen och final på eftermiddagen.

För Stora Tuna OK så blev det 3 medaljer; GULD till Tove Alexandersson, SILVER till Viktor Svensk och BRONS till Emil Svensk. Ett stort grattis!

Tove vann SM Guld! Foto: Lars Rönnols

Glädjande resultat var det även för andra löpare, däribland Anton Sjökvist som idag tog sin hittills bästa placering på ett individuellt senior SM med en 7:e plats.
Hur var ditt lopp Anton?

– Det var bra. Jag missade en öppning och tappade ca 20 sekunder på ett ställe. Det var till 7:e kontrollen. Det som känns extra lovande är att jag kan konstatera att jag har en bra fart som kan räcka till topp 5 vid ett tekniskt rent lopp.

Hur var arrangemanget?
– Det var en bra bana, varierad och bra vägval. Det var en utmaning att springa!

Hur var det för dig Emil?
– Det var ok, jag gjorde ett tekniskt fel när jag sprang in fel sida om ett hus. Åt segraren Jonas Leandersson så blev det tufft idag då han inledde starkt där han verkligen fick in flytet och sedan så hade han även farten mot slutet också.
Även Emil tyckte banorna var bra: – Nästan alla sträckor hade en teknisk utmaning.

Är du nöjd med resultatet? – Jag klarade skamgränsen, att vara 3:a… Jag har i alla fall hållit min obrutna medaljsvit sedan 2011 med idel medalj på SM sprint. Det vill säga 8 år i följd, mycket starkt!

Framöver så kommer Emil att vara med på sprintläger i Örebrotrakten kring midsommar. Träningar som det och mer specifik fartträning kommer att lyfta min sprintform mot VM.

Gratulerar Viktor till silvret!
– Tack, jag är nöjd. Jag hade inget mer att ge idag. Jag kände mig halvknackig fysiskt idag, kanske kan det bero på att jag inte sprungit tillräckligt på 2 veckor på grund av ryggproblem.
Hade du inga problem? – Nej jag har tagit rätt vägval rent generellt. Ofta har jag sprungit kort väg.

Gratulerar till segern Tove! – Tack!

Vad det ett bra lopp du gjorde idag? – Jag gjorde en liten miss på en kontroll och det var en tekniskt bana så det kan vara så att jag har tappat på några ställen längs vägen. Jag har inte sett någon tracking ännu.

Hur påverkade värmen dig? – den påverkade mig inget alls, jag är van eftersom det varit varmt så länge nu.

Hur känns kroppen? – kroppen är bara bra.

Ytterligare bra resultat som gjordes idag var Jesper Svensk´s 5:e plats i H20. Om Jespers resultat på detta lopp och på förra helgens lopp ger honom en Junior VM plats återstår att se.

Resultat Stora Tuna Löpare

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

,

av