Swedish League final

Emil Svensk vann Swedish League 2018! Avgörandet kom sent i den mycket intressanta tävlingsterrängen söder om Åtvidaberg i Östergötland. Emil och österrikaren Gernot Kerchbaumer startade samtidigt och de höll ihop under största delen av den 13 km fysiskt och tekniskt krävande terrängen. Emil berättade att han kom ifrån ett par gånger men små misstag gjorde att den stabilt tekniskt orienterande Gernot (tävlandes för Pan Kristianstad) kom ikapp igen. Avgörandet lät vänta på sig ända till slutet där Emil tryckte sig förbi mot sista kontrollen för att sedan hålla undan på det korta upploppet. Segern i Swedish League gav Emil 32.000 kr samt ytterligare ett bevis på att Emil är den orienterare i Sverige som är bäst just nu oavsett disciplin. Ett stort grattis!

Emil Svensk i en skogspassage för Gernot Kerchbaumer.

I H20 så visade Jesper Svensk vad han kan genom att gå från 7:e plats till en slutlig 3:e plats. Simon Imark vann klassen klart.

Jesper Svensk visade styrka!

 

I H18 vann Viktor Svensk för andra året i rad. Inledningsvis så var de tre personer som höll ihop; Viktor, Gustav Runerfors och Emil Auselius. Men efter 40 min så ökade Viktor tempot och kunde sedan hålla undan på bästa sätt in till totalsegern.

Viktor trivdes i Östergötland!

I H21 så gjorde Anton Sjökvist en riktigt stark jaktstart som gav honom en 10:e plats i totalen. Fin 12:a blev Olle Kalered som har en stigande form mot 10mila.

Olle Kalered 12:a i H21
Vitbyxade Anton Forsberg kom 33:a i den hårda H21 klassen.

Alla Tunaresultat

Alla bilder är lånade från arrangörens facebooksida.

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

av