Olle Kalered ny Tunalöpare!

Vi har fått ett mycket starkt nyförvärv till, 27 årige Olle Kalered från Vikbolandet (Öster om Norrköping) väljer en ny miljö för sin fortsatta satsning på orientering. Han kommer att flytta till Borlänge och börja sin nya tjänst på Triona i mitten av januari. Olle är civilingenjör och kommer att arbeta med programmering. Ett mycket starkt nyförvärv till både Triona och Stora Tuna alltså!

Olle Kalered blir Borlängebo!

Olle kommer närmast från OK Denseln där han sprungit i 9 år. Moderklubben är Skogspojkarnas OK. Olle har under sin karriär fått hård sparring på tävlingar av alla de duktiga 90-orna; Jonas Leandersson, Gustav Bergman, Johan Runesson, Olle Boström, Rassmus Andersson m fl. Han lyckades ändå slå dessa då han tog JSM Guld i sprint i Karlstad. Hans främsta meriter som senior är placeringsraden 2, 3 och 4 på SM Ultralång. Men även en 6:e plats på SM Natt är värd att lyftas fram samt 10:e platsen på SM lång 2016.

Olle har även fina meriter från löparbanor och terräng, visste ni att han sprungit junior-EM i Serbien på 5000 m? Visste ni att han sprungit distansen så snabbt som 14.38 min?

På senare tid så har en del skador stört träningen så då har han lärt sig att bli mycket duktig på att träna alternativt för att bygga upp sin kapacitet. Han berättar även att han börjat gilla nattorientering bland annat därför att det är lite mer spännande då det ofta görs större misstag. Misstag på dagorientering är något som börjar bli sällsynt på den högsta nivån nämner Olle.

Under 2017 så sprang han 2:a sträckan för Denseln på jukola, 3:e sträcktid där imponerar. På 10mila sprang han sträcka 6 och noterade 6:e sträcktid där. Båda dessa sträckor är nattsträckor.

Sedan 3 veckor tillbaka så har Olle börjat med tung grundträning inför nästa säsong, eftersom det är ett knä som spökar så har det blivit många pass på crosstrainer och rullskidor. Han rapporterar om 14-20 h träning/vecka och hoppas på att bli skadefri till januari då han skall på 3 veckors träningsläger till Sydafrika!

Varmt välkommen till Borlänge & till Stora Tuna OK!

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

,

av