Joensuu-Jukola, felstämpling av förstalaget

Vi hade i år två lag på Jukola och vi valde denna gång att åka en dag tidigare för att förbereda oss lite bättre och vi valde även att förlägga boendet till Motell istället för tält som vi kört de senaste åren. Den 47 mil långa resan till Joensuu gick bra och vi körde mer eller mindre direkt till den träningskarta som Staffan på förhand beställt. Det var en intressant terräng men inte speciellt relevant för terrängen som vi sedan skulle tävla i. Men det var riktigt skönt att träna ordentligt efter den långa resan. Senare under kvällen ankom även Andrey från sin dubbelt så långa bilresa… Lördagsförmiddagen spenderade vi med att jogga, slappa och följa damernas tävling dels på TV men under slutdelen live på Arenan. Arrangörerna tvingade alla favoritlagen att springa med en nummerväst av samma typ som används på längdskidtävlingar så det var inte lätta att se vilka klubbar löparna representerade. Efter damerna fina insats så åkte vi tillbaka och hade sedvanligt peptalk och Uffe myntade ett redan legendariskt uttalande. Alla våra löpare höll sig friska så vi kunde ställa den tänkta uppställningen på startlinjen.

Våra starka förstasträckslöpare, Ivan och Sven, gjorde båda fina insatser och kom till växel som 25:a respektive 55:a. Bra start. Se sträckans GPS spår här.
Joakim lyfte sedan laget till 11:e plats men tiden till ledande IFK Göteborg rann iväg till hela 8.55 min. Joakim sprang stor del av banan själv och det blev flera bommar på knappa minuten. Se GPS spår här.
Jesper tog över och han gjorde ett helt okej lopp ända fram till slutet då en fotledstukning störde honom så att han smet förbi kontroll 23 utan att ta den. Det var såklart en stor besvikelse för hela laget och särskilt då för Jesper själv. Jesper har allt som oftast varit den som lyft oss till tätkänning på de tidiga sträckorna men även den bästa kan, och får, misslyckas. Nu hoppas vi att hans fot repar sig så att han kan förbereda sig på bästa sätt till Junior VM som går i Tammerfors i Juli.

Det var på den 23:e kontrollen som det ödesdigra misstaget skedde.

William Pommer som tog över utan att veta om att laget var diskat, gjorde en bom på 4:e kontrollen men gjorde därefter ett mycket ett stabilt och bra lopp och sprang på 47 min och kom in som 10:e lag! William visade riktigt fina kavletakter.
Viktor hölls kvar en stund av arrangören och sprang sedan sin 5:e sträcka men utan att ha den där kavlenerven längre. Det blir fler tillfällen Viktor!

Så istället så var det andralaget som blev bästa Tunalag. Vi visste att laget var bra och rutinerat och vi sprang också stabilt och noterade sträckplaceringar mellan 50-60 med undantag för Staffan som gjorde två större bommar på totalt 5 min. Markus förde in oss som 54:a – ett kanonresultat! Se andralagets resultat här.

Markus Lang nöjd med sitt lopp. Han var till och med ännu gladare senare på dygnet!

Hemresan var rätt tuff med lång tid i minibussar men stämningen var trots allt jättebra och vi hade en riktigt bra och kul vistelse i Finland. Ett stort tack till ledarna Uffe, Staffan, Ingrid och Thomas Norgren för allt nedlagt arbete. Nästa år blir det närmare till Jukola, Hollola ligger precis Väster om Lahti 10 mil från Helsingfors. Kanske kan vi sikta på att ha 3 lag den gången, men då är det viktigt att man anmäler intresse när frågan tas upp!

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

,

av