Tuna 8:a på 10mila 2016

IMG 4042 3
10mila 2016, 8:a

10mila på Lugnet blev precis den höjdare som vi hade förhoppningar på att det skulle bli. Med ett lag bestående av Ivan Sirakov på första sträckan. Ivan fick springa i princip dagsljus och han tappade nästan direkt kontakten med den absoluta täten. Vid växel låg vi på 52:a plats dryga 4minuter efter. Jesper Svensk (18) fick som så många gånger förr tufft uppdrag – LÅNG sträcka i bäcksvart mörker. Och som han löste uppdraget, fullständit charmant förde han oss ända till 11:e plats bara 1.44min efter. Jesper hade 5:e sträcktid.

William Pommer (21) fick även han en svår och lång natt-sträcka mot ett ännu starkare motstånd då många lag vet om hur viktigt det är att ha en bra position ut på långa natten. William gjorde det kalasbra igen – tredje gången i rad så levererade William på 10mila för Tuna – lyfte in oss på topp 10 för första gången under tävlingen bara 3:42min från Lillomarka som dominerade på sträckan. Trots att långa natten var rak så fick Joakim Svensk äran att springa denna mytomspunna sträcka. Jocke gillar långa distanser då han i sitt CV bland annat kan skriva att han cyklat över USA! Om han hade nytta av den turen under långa natten låter jag vara osagt, hursomhelst så skötte han sträckan otroligt bra och släppte inte ikapp Kratov m fl utan kunde växla ut mig som 4:e man på den 5:e sträckan.

Kvällen före loppet var hemsk, jag var så nervös och otrygg inför hur jag skulle klara av uppdraget att återigen få springa i ett lag med topp 10-ambitioner. En sträcka i dagsljus vet jag att jag kan klara av utan större misstag men Natt är för mig inte alls självklart… Men det förlöpte väl och utan misstag så höll jag bra och tappade bara 1 min på ledande SNO. Markus Lang har laddat för 10mila hela vintern med troget deltagande på Natt-cuperna. Detta har gett Markus en större säkerhet i orienteringen som han visade prov på nu då det verkligen gällde. Han sprang jättebra på den andra av de tre korta sträckorna och växlande som 5:a 4:59min efter ledande SNO.

Viktor Svensk (15) har imponerat helt enormt hela vintern på Natt-cuperna mot Malungs starka seniorer och det var givet att han skulle ta plats i vårt herrlag. Viktor gjorde det otroligt bra igen och inte ens ett fall och trasig lampa hindrade honom från att med ficklampa i handen komma till växling som 6:e man. FANTASTISKT!
Dags för sträcka 8:a. Lång sträcka som inleddes i mörker. Mörkrädda Anton hade inte ens lampa med sig så efter att ha lånat Uffes lampa så kom han iväg och gjorde en rakt igenom bra sträcka och växlade ut yngre brorsan Henning Sjökvist (18) som 6:a bara 3:49 min från ledande SNO. Det var ett svårt och tufft uppdrag som unge Henning fått av UK Staffan E. Men gillar man inte natt så måste man springa dag och på dagsträckorna så möter man världseliten och då syns minsta misstag direkt. Henning gjorde ett par misstag och några lag passerade på ställen precis där det var gafflat och avståndet framåt ökade till 9:20 min men vi låg fortfarande på så bra placering som 8:a då Emil Svensk fick starta sitt 16km långa lopp. Emil höll jämna steg med täten ett tag men gjorde sedan ett par missar ihop med Ärla IF´s Karl Walheim innan han hittade rytmen igen och kunde sedan förhållandevis enkelt manövrera ut Ärla och springa in som 8:e lag.

IMG 4009 2
Emil in som 8:a

Tack till våra fantastiska lagledare Uffe & Staffan och lagkamrater för denna fantastiska upplevelse i mitt 25:e 10mila!

Skrivet av Rikard C (str 5)

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

, ,

av