Brons för Pommer på Medel-SM

Orienterings SM avslutades under helgen med medeldistanskval under fredagen och finaltävlingar under lördagen. Arrangerande Tullinge SK & Skarpnäcks OL bjöd på alldeles utmärkt terräng för disiciplinen medeldistans. Hemfosaterrängen har småkullig terräng som inbjöd till massor av små microvägval och vi fick se stora bommar från duktiga löpare.

Stora Tuna OK fick med 8 löpare i A-finalen, vilket är bra och möjligen lite bättre än väntat. I finalen så var det William Pommer som fick till ett riktigt bra lopp som gav ett BRONS! William drabbades ifjol av överträning och det är först nyligen som den riktiga kraften kommit tillbaka. Man kunde se det förra helgen på sträcktiderna och nu kom resultatet på att William är tillbaka där han önskar att vara. William bor nu hemma hos föräldrarna utanför Umeå och alltså inte i Linköping som jag skrev förra veckan.

IMG 2666
William Pommer mot 3:e platsen i H20

Emil Svensk visade att han kan mer än sprintorientering. Han gjorde bra ifrån sig och slutade som 7:e löpare i den stenhårda H21-klassen. Segern gick där till Gustav Bergman.

I den yngre juniorklassen så stukade tyvärr Jesper Svensk foten men kunde trots allt springa in till en 8:e plats. Henning Sjökvist kom 9:a fast avståndet fram till suveränen Hector var nästan 4 minuter.

Även Nils Alexandersson och Matilda Dammvik sprang A-finalen och placerade sog som 26:a respektive 30:e.