Swedish League Dalsland

Under helgen den 25-26 april körde de fösta två tävlingarna i Swedish League, i Fengersfors 2 mil SV om Åmål. Under lördagen så kördes en tuff långdistans där Joakim Svensk var den som sprang allra bäst av klubbens elitlöpare. Joakim imponerade stort redan från start med att ligga med bland dom 4-5 bästa i stort sett hela loppet men att på sista tredjedelen tappa ett par placeringar efter ett sämre vägval. Joakim blev 7:a i det mycket starka startfältet.

MG 1110
Joakim Svensk 7:a på långdistansen

Även Anton Sjökvist sprang oerhört bra och placerade sig precis bakom Joakim på 8:e plats. H21 banan mätte hela 16km och Fredrik Johansson vann på 103min. Tove blev 8:a i starka D21 klassen och Henning fin 8:a i H18.

kartklipp m l

Ovan kartklipp från H21banan långdistans lördag. Alla tunaresultat ses här.

Under söndagen så var det många trötta löpare som skulle försöka hålla bra fart och koncentration på medeldistans på samma område. Jesper var den Tunalöpare som gjorde bäst ifrån sig av Elitlöparna och han blev 6:a i H18. I D21E så var Julia enda Tunalöpare och hon placerade sig som 14:e 8 min efter Helena Jansson som gjorde ett kanonlopp. Vikor Svensk tog helgens andra seger i H14 – Grattis!